I can't control my ego

...


09.07.2009.

pitam se...

Jutros rano, dok se ovo besposleno sunce kanilo hoce li se izvuci iz oblaka ili nece mi obicni smrtnici, odnosno radna klasa smo bili prisiljeni ustati sa prvim kukurikanjem imaginarnog horoza.

 

I dok sam bauljala, zmireci na jedno, a skiljeci na drugo oko, kroz katakombe mog skromnog kucerka, nabauljam na loptu (jesam idiot sto je ikako i kupih), stadoh na istu i onako koprcajuci se da ne padnem rasanih se momentalno, vidjeh stepenice kojima sam se nevjerovatno brzo priblizavala i kod vrata od kupaonice posteljinu koju vece prije presvukoh i nisam stigla da odnesem u podrum na pranje, a koja mi je opasno bila na putu ... i kontam... ako se sad skoprcam niz stepenice, u razvucenoj trenerci koju koristim za spavanje, cupava i jos se uz to zamandrljam u onu posteljinu, svako ko me tako onesvjestenu vidi na dnu stepenica uzece rekete koje djeca ostavljaju pored vrata i ucmekace me, svako normalan bi  pomislio da se neki beskucnik uvukao kod mene.

 

A opet, ako se skotrljam niz stepenice i ne onesvjestim se, morala bih se nekako izvuci do stana da malo pospremim kuhinju i maknem onu posteljinu pa tek onda zvati pomoc, dje cu nekoga upuscati u onaj zarov.

 

Nije se desilo nista od ovog dvoje, desilo se trece, da sam nekako pala potrbuske i pukla glavom od cosak vrata i konacno ih namjestila, jer od kako smo se uselili ovdje nisu se mogla fino zatvarati. To namjestanje vrata je dovelo do toga da sam se nakratko obalijestila i bila sva razocarana kad sam se probudila jer:

 

a) nije bilo nikakvog tunela sa svjetloscu

b) nikakva mrtva rodbina me nije cekala da me vodi na onu stranu

 

Ovo moze znaciti da:

 

a) pregorio osigurac u mojoj podsvjesti ili je u mojoj glavi bosanski tunel bez osvjetljenja

b) nemam rodbine jer me donijela roda...

 

Koje je od ovo dvoje?